Зъболекарски стол A-Dec - Дентален център Полихронов София  A-Dec: Професионални столове  и наконечници

Още от времето, когато Кен и Джоана Остин започват да наемат своите първи служители за да могат заедно да започнат революция в света на денталното оборудване, тяхната семейна фирма изгражда внимателно своите принципи , които следва неотклонно и днес. Сред тях са тяхното непримиримо желание компанията да бъде в полза на своя персонал, доставчици, дистрибутори, зъболекари и техните екипи и разбира се на пациентите, които биват облагодетелствани от ненадминатото качество на предоставяните им зъболекарски услуги. И така тази традиция се пази и до днес - през всички тези години, още от създаването на компанията през 1964 година.

  Столовете A-dec Cascade оборудвани с система за инструменти Radius са проектирани с една единствена цел - да предложат на пациентите и стоматолозите неповторимо удобство- независимо от височината и теглото на тези, които ги използват.  Гарантиран комфорт: столовете Cascade се характеризират с множество  слоеве пяна с различна плътност - специален слой за добра упора на кръста, слой за упора на цялото тяло по дължина и специален слой който следва всяка извивка на вашето тяло.

 

 

 

Турбини NSK - Дентален център Полихронов София

NSK Ti-Max X700L

  NSK  проектира и създаде Ti-Max X с една единствена цел – тя да бъде най – добрата въздушна турбина, която може да бъде закупена. Новосъздадената Dual Air Jet система осигурява ненадминатата мощност от 22W, която предоставя такова ниво на съвършенство, каквото не сте виждали до сега. Ярката светлина предоставена от оптичната система на NSK гарантира лесният и ясен достъп до всяка част от мястото на обработка. Четириточковото впръскване на вода осигурява оптимално охлаждане благодарение на четирите си дюзи за впъркване на вода под формата на мъгла. Уникално изваяното титаниево тяло е леко и позволява удоб

ен ъгъл за работа дори и на труднодостъните места. Всяка част от

Ti-Max X е създадена така, че да направи процедурата лесна, по – бърза и приятна.

 

NSK турбини - Дентален център Полихронов София NSK турбини - клиника Полихронов София NSK турбини - клиника Полихронов София
NSK турбини - клиника Полихронов София NSK зъболекарски турбини - клиника София NSK turbine - клиника Полихронов София

 

  Характеристики:

 • Ергономично тяло
 • NSK четириточково впръскване на вода
 • Ненадмината до момента мощност от 22W чрез Dual Air Jet
 • Вграден лагерен механизъм за работа без вибрации и шум
 • NSK клетъчена оптична система за повече светлина
 • Световно призната система NSK Clean за контрол на инфекциозните заболявания

 

 

 

 

  NSK iPex LocatorNSK лечение на коренови канали - Дентален център Полихронов София

  Модерен дигитален Apex локатор за точно измерване на коренният канал

  Новият модерен дигитален Apex локатор от NSK измерва с хирургическа точност дълбочината на всеки коренен канал, включително сухите, влажни и кръвни канали и елиминира проблемите характерни за работата с аналогови локатори. Той автоматично избира най – подходящата комбинация от честоти за да проучи състоянието на каналите, като по този начин гарантира по – безопасната интервенция и осигурява конфорт за пациента. Големият LCD  дисплей на iPex’s заедно с излъчваният аудио сигнал предоставя мигновенно информацията, необходима за правилното и прецизно третиране на каналите.

 

 

Материали 3M ESPE - дентален център Полихронов София Материали за протетика - клиника Полихронов София
Композитни материали GC - клиника Полихронов София

  Нашата формула за успех - материали от водещи фирми в бранша

  Много са факторите допринасящи за цялостният успех на денталната манипулация. Един от най – важните сред тях е марката материали, които се използват при провеждането на денталните процедури. Именно поради тази причина ние работим с най – добрите и реномирани марки в областа на стоматологията и гарантираме високото качество на всички предлагани от нас услуги.

   Композитни материали с марката 3M ESPE – С 3M ESPE Вие получавате не само доставчик на иновативни продукти и услуги в областа на денталната медицина. Вие получавате също така и партньор, посветен в предоставянето на най – добрите продукти и покриващ най – високите стандарти.

  Продукти с марката GC – GC е световно призната корпорация производител на продукти за денталната индустрия, чиято основна цел е да предоставя иновативни продукти на своите клиенти, които са едновременно добри за пациента и за околната среда.

 

 

Kodak радиография - Дентален център Полихронов София Kodak радиография - клиника Полихронов София Kodak радиография - Клиника Полихронов София

   KODAK RVG 6100

  Дигитална система за радиография

  Най – доброто качество. Най – восоката резолюция.

  Дигиталната система за радиография KODAK RVG 6100 е оборудван със сензор, който се отличава с  най – високата дигитална резолюция на пазара днес. Ние разбираме значението на снимките с висока резолюция за поставянето на правилната диагноза и в резултат на това за нивото на предоставеното обслужване на пациента. Системата RVG 6100 предоставя    най – восоката резолюция от която се нуждаете за да можете лесно и бързо да идентифицирате проблема и уверено да преминете към неговото отстраняване.

  Удобен и надежден.

  Бързото напредване на технологиите и развитието на оптичните устройства и сцинтилаторите, доведе до увеличаване „чувствителноста” на ренгеновите сензори и позволява на лекарите да намалят дозата радиационно облъчване при направата на ренгенова снимка. Това намаляване може да бъде до 10% за снимки с размер 1 и 2 и до 40% за снимки с размер 0(в зависимост от вида и годината на производство на генераторa на ренгенови лъчи). В допълнение заоблените ръбове на нашия ренгенов апарат спомагат за по – лесното и удобно позициониране при направата на снимка. Така пациентът е подложен на по – малко облъчване и самата процедура преминава лесно и приятно.

 

 

elipar-s10-led-curing-light-3m-espe

Elipar™ S10 LED Curing Light

  Изключително здрава и създадена така, че да предотвари пренасянето на каквито и да е замърсители.
Когато държите в ръцете си неповторимият корпус от нераждаема стомана на Elipar™ S10 LED Curing Light на фирмата 3M ESPE, вие усещате качество на един нов продук, качество от ново измерение. Излятото от нераждаема стомана тяло на Elipar™ S10 е практически напълно нечупливо. Тъй като тялото на този уред няма никакви процепи по себе си то предотвратява навлизането на каквато и да е течност в него и по този начин гарантира безопасноста на електрическите компоненти на уреда.

  Контрол над хигиената от най - високо ниво.
Както някои други ръчно дентални инструменти, лампата за за втвърдяване влиза в директен контакт с вашите пациенти, затова и нивото на хигиена е от изключително голямо значение. Именно затова използването на нераждаема стомана е толкова логичен избор. Гладката, лишена от отвори повърхност на Elipar™ S10 позволява лесна дезинфекция във времето между визитите на отделните пациенти. Повърхноста от нераждаема стомана е изключително устойчива на обезцветяване или поява на петна в следствие употребата на дезинфектанти и дентални продукти.

  Гаранция за пълно и акоратно лечение дори и в най - трудните ситуации.

Лампата на Elipar S10 е проектирана така, че да ви дава пълна увереност по време на всяка маниполация благодарение на:

 • интензитет от 1200 mW/cm²
 • До 50% повече оптична мощност*
 • До 80% по - голяма повърхност за лечение*
 • До три пъти по - висок интензитет при клинично лечение от разтояние 7мм*

Благодарение на този висок интензитет Elipar™ S10 осигурява бързо втвърдяване на всички съвместими с уреда материали за едва половината от времето, препоръчано от производителя на продукта. Тя дори постига 5 секундно втвърдяване при работа с композити от гамата А3 или по - светли от тях.

 

 

W&H - импанти   Лицево - челюстан хирургия и мплантология Оперативно оборудване от W&H Dentalwerk Bürmoos GmbH

  Австрийската семейна компания W&H Dentalwerk Bürmoos GmbH, с главен офис в Бюрмоос близо до Залцбург, е един от водещите глобални производители на стоматологично оборудване. С 1005 служители по света, W&H изнася над 95 % от продукцията си в повече от 80 страни.


  W&H Implantmed – Интелигентният задвижващ юнит

  Implantmed е уред, спомагащ за лесното протичане на всяка дентална операция. Можете да зададете всички стъпки за имплантиране без никаква трудност и да завършите лечението гладко.
  Също така, той е снабден и с ендо функция за обработка на коренови канали.


  W&H Elcomed – Номер 1 в оперативната зона

  В допълнение към експертните познания на хирурга, задвижващият юнит е също ключов фактор за успеха на една процедура.

  Новият Elcomed на W&H е високотехнологично решение за лицево-челюстна хирургия и за имплантология.

 

 

130116_air_flowhandy2

AIR-FLOW® handy 2+

  Наконечник за полиране, за директно куплиране към шлауха на турбината (за Borden, Midwest, KAVO, W&H и др.).
Апаратът работи със сода бикарбонат AIR-FLOW® Prophylaxis Powder.
Цвeтът е по избор.
Апаратът е от четварто поколение за този клас и е съобразен със всички съвременни изисквания, а именно:
- клапани за предпазване от обратно засмукване;
- въздухът, смесен със содата излиза под определен ъгъл, което не уврежда емайла на зъбите;
- бързо и лесно почистване и автоклавиране;
- икономичност при използваната сода и увеличена ефективност;

 

 

 

Drager анестезия - клиника Полихронов София   Анестезиологичен апарат от Dräger 

  Анестезията играе основна роля в стратегическата област на болницата. Специалистите по анестезия всеки ден попадат между финансови и терапевтични предизвикателства. Dräger осигурява на екипите по анестезия надеждна поддръжка преди, по време на и след операция: нашите цялостни анестезиологични работни места, които предлагат обширна грижа за пациента, са проектирани да повишават ефикасността и да спестяват време. 

  Дентален център "Проф. Д-р Никола Полихронов" разполага с анезтезиологичен апарат Dräger Fabius®, който спомага за безпрепятственото и лесно преминаване на всяка операция при нас.  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

lamp222

  Zoom2! Tooth Whitening - Лампа за избелване на зъбите

  Какво представлява Zoom2! система за избелване на зъбите?

 

  Ако търсите начин за да избелиде драстично своите зъби и да получите ослепителната усмивка, за която винаги сте мечтали, то тогава системата Zoom2! е правилното решение за Вас! 

 

  Само за 45 минути тази безопасна и ефективна система може да Ви даде бързите резултати, които търсите - средно избелване на зъбите от 8 тона! Специално конструираната лампа Zoom2! активира избелващият гел Zoom!,който нежно отстранява петната по зъбите Ви за да възвърне блясъка на вашата усмивка!

 

  Освен всичко останало, с новата лампа от Zoom! пациентите потвърждават за намаляване до 67% на раздразението на венците след продцедурата.

 

  Избелващата системата Zoom2! е изключително безопасна, когато се използва от квалифициран персонал, като този на Дентален център "Проф. Д-р Никола Полихронов". Това е една от най - безопасните процедури в областа на козметичната стоматология. Въпреки това, ние не препоръчваме тази услуга да бъде използвана от бременни жени или от деца под 13 годишна възраст.

 Дентален център "Професор Д-р Никола Полихронов" разполага с централна система за медицински газове и централна климатизация.